Anna Brita Eriksdotter, född 11 september 1815.

Min förra hade inget romantiskt gårdsnamn. Istället refererade den före detta ägaren till den man som en gång i tiden lät uppföra huset. Det blev kort och gott “Gunnes”. Gunnes gård är en del av Liom, som finns dokumenterat tillbaka till 1600-talet.

Historieintresserad som jag är, bestämde jag mig för att leta reda på alla tidigare ägare av “Gunnes Gård” och få fram mer om dem som bott och verkat där. När jag väl funnit rätt på alla före detta ägare bestämde jag mig snabbt för att länka ihop mitt företag med husets historia eftersom det var där jag bodde då jag startade mitt företag.

För mig blev det då viktigt att inte fokusera på männen när det kom till vad mitt företag skulle heta, de har genom tiderna fått tillräckligt mycket uppmärksamhet… Utan se till de kvinnor som bott där, som varit en vital del i gårdens historia och gjort det möjlighet att driva gården vidare för kommande generationer. Anna Brita är således den första kvinnliga ägaren av min före detta gård.

Anna Brita Eriksdotter gifte sig med Gunne Börjesson den 6 Juli 1838, 23 år gammal. Tillsammans fick de 6 barn, varav fem av dem överlevde. Hon blev tyvärr bara 38 år gammal.