Den lilla butiken med det stora hjärtat

Hos oss kan du som vill skydda, vårda och bevara dina byggnader, hitta traditionella material och verktyg för beprövade byggnadstekniker för ett hållbart byggande och ett sunt hus.

Vi finns i Istorp, som ligger en halvtimme norr om Varberg mot Borås.

Anna-Britas drivs av mig, Patricia Blomberg, en dedikerad byggnadsvårdare som vill göra mer än bara älska mitt egna hus! Min passion för allting ”gammalt” började redan runt 6-års åldern och även om min karriär inte helt varit spikrak mot byggnadsvården så har intresset alltid funnits där. Äldre byggnader och dess hantverksskicklighet är något jag älskar. Att känna historiens vingslag är fascinerande – och väl värt att ta hand om med vördnad.

Hösten 2010 hittade jag mitt drömhus. Uppfört i nuvarande form runt 1870 fick jag inte bara ett hus med mycket charm utan även ett gediget byggt hus med fantastiska proportioner. Under de kommande 7 åren har jag och min man renoverat huset med varsam hand. Passionen för byggnadsvård har bara ökat under åren som gått och under våren 2017 började jag på allvar att fundera hur jag kunde göra min passion till mitt arbete!

Jag startade en enskild firma i augusti 2017 och jobbar nu för fullt med att få ordning på webbutiken och fylla den med massa roliga och nyttiga produkter!  Tills dess att min fysiska butik är färdig kommer jag att ha en tillfällig butik i vårt boningshus! Här har vi öppet varje lördag mellan 10-14. Välkomna!