kulörkvadrant från Av jord av Milis Ivarsson äggoljetempera

Med Av jords äggoljetempera som innehåller naturliga råvaror av högsta kvalitet som svensk ekologisk linolja*, ekologiska ägg och giftfria jord- och mineralpigment får du en vacker, ekologisk och slitstark färg – som skadar miljön så lite som möjligt.

Av jords äggoljetempera ger sex gånger lägre klimatpåverkan jämfört med vattenbaserad latexfärg.** Av jord står för recepten och produkten Färg i påse, den färdiga torrmixen av jord- och mineralpigment, som du bereder med endast vatten, ägg och linolja. På så vis undviks bl.a. hälsoskadliga konserveringsmedel, lösningsmedel, torkmedel och miljöbelastande vattentransporter som annars är vanligt vid distribution av vattenbaserad färg.

*Linoljan som Av jord erbjuder får inte kallas ekologisk då den inte är ekologiskt certifierad, men linoljan är en biprodukt från de ekologiskt odlade linfröna som till största del blir till foder för det KRAV-certifierade hönseriet.
** Miljöbedömning av produkten ”Färg i påse”, Jegrelius 2013
En genomförd miljöbedömning** visar att klimatpåverkan för en kvadratmeter målad yta är sex gånger lägre för Av jords Färg i påse jämfört med vattenbaserad latexfärg. Av jords färg i påse har också tydliga miljöfördelar genom att den färdiga färgen till största del består av förnyelsebara råvaror.
Av jords färg i påse innehåller inga nanopartiklar, inga syntetiska fossiloljebaserade pigment, inga miljöskadliga konserveringsmedel som till exempel hormonstörande parabener.
I vår butik kommer vi att kunna erbjuda dig att se uppmålade färgprover på hela sortimentet från Av jord.
Kika på vårt sortiment i webshopen – här har vi handplockat, i vårt tycke de allra vackraste kulörerna i sortimentet färg-i-påse.
Logga av jord i svart äggoljetempera